There was an error in this gadget

Thursday, June 11, 2009

jangan Kau Lepas - Alexa :

Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu

Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah bahagia
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak di sini
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah sempurna
Ku takkan pernah merasakanmu
Bila kau tak di sini
oh..

Izinkan aku berlutut mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku berharap dirimu kembali
Dan kembali
Dan kembali lagi

Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu
Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu

Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah bahagia
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak di sini
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah sempurna
Ku takkan pernah merasakanmu
Bila kau tak di sini
oh..

Izinkan aku berlutut mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku berharap dirimu kembali
Dan kembali
Dan kembali lagi

[Reff:]
Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu

Ho..ho..ho..ho..

mcm best je lagu ni…lantak la nak ckp pe..penat ak cari lirik lagu ni kat tenet..huhu

Wednesday, June 10, 2009

jln2 terengganu

aku n bdk2 psscm cheras telah g tganu pada 29.05.2009 sehingga 31.05.2009 untuk sambutan 44thn silat cekak..byk kenangan yang x blh dilupakan pada waktu kejadian..di sini ak ringkaskan serba sedikit perjalanan kitorg ke sana..

29.05.2009
berkumpul di PLC pada pukul 10 mlm..ak,zam n ehsan smp dlm kul 945(lambat sikit) kat PLC kerana amik seorang ahli yg tidak ada transport nak ke PLC di KUIS bangi..mula2 sampai di PLC kitorg tgk ada 2 bas : satu bas persiaran n satu lagi bas sekolah..cuba tgk kitorg naik bas pe??haha..wlu mcmne pn bas tu mempunyai aircond yang paling sejuk penah ak rasa setelah byk kali naik bas..bas ekspress pn x sesejuk ni..huhu..

30-05-2009
majlis konvo
ada beberapa ahli cheras telah berjaya untuk konvo termasuk la, ak wlubagaimana pn kita org smp lambat disebabkan masalah2 yg x dpt dielakkan..bdk2 cheras yg konvo pada hari tu semua x mandi..haha.. hanya tukar PAKAIAN RASMI SILAT CEKAK(BLUE BLACK) di masjid apa tah..lupa namanya.kat situ mesti org2 situ pelik awat semua pakai baju sama warna ni..haha..pastu sampai2 smu org telah berkumpul dan telah selesai taklimat sesi konvo..ak xpaham beberapa kenalan jmp dan msj ak ucapkan tahniah2 kat ak..mungkin disebabkan ak berjaya konvo kot..huhu...ak ingat dorg perli sbb kitorg dtg lambat..haha..
satu lg ak x blh lupakan ialah aku adalah orang yang pertama terima sijil pada majlis konvo kali ni dah la x dgr taklimat,ak pn main redah jela..hehe..smp ak rasa ak jadi kelam kabut pada waktu tu..huhu..papepn majlis konvo telah berjalan lancar n baik..

makan malam
semua ahli berkumpul di TAMADUN ISLAM untuk makan malam di mana ia telah dirasmikan oleh MB TGANU AHMAD SAID..di situ semua ahli seluruh Malaysia berkumpul sehingga jam 12 mlm..

31-05-2009
macam biasa bdk2 PLC tak p pn mesyuarat perwakilan di mana kitorg cuma wakilkan penyelia klas sbg wakil..haha..
sementara tggu mesyuarat perwakilan settle, kitaorg telah g jalan2 n beli keropok2 kat pasar payang, pastu kitorg jalan2 kat muzium masjid tu apa tah namanya..ak, abg zul, abg mie, hamdan n nas telah berjaya meredah n melawat seluruh masjid seluruh dunia dlm masa 1 jam..terer kan kitorg..haha..

pas mesyuarat abis kitorg pn p la cr abg jaafar dan seterusnya pulang ke kl di mana kitorg smp ke PLC dlm kul 4 pg..


:-best jmp bekas ahli-ahli PSSCM uniten di mana masing2 telah join cawangan2 seluruh malaysia maknanya ada la juga kenalan nnt..hehe..
pape pn jmp lg di sambutan 45 di N9

Thursday, June 4, 2009

K.A.W.A.N


Apa erti kawan ?
Jika tidak suka menolong .
Apa erti kawan ?
Jika asyik bermasam muka .
Apa erti kawan ?
Jika kejujurannya dipertikaikan .
Apa erti kawan ?
Jika tiada rasa sayang .
Apa erti kawan ?
Jika tiada belas kasihan .
Apa erti kawan ?
Jika kebaikan tidak dinilai .
Apa erti kawan ?
Jika diri tiada teman ….
Kawan yang mulia ,
Kawan yang sebenar,
Kawan yang abadi..
ILMU
ialah kawan yang sejati !
Di manakah letaknya
kejujuran,
Apakah sebenarnya erti
pengorbanan,
Antara kuasa, cinta,
nafsu dan keinsanan.
Meskipun pelbagai kesengsaraan
menimpa hidupmu
walaupun kesakitan dan keperitan menjadi
bebanan
tabahkan hatimu
harungi lautan ini
demi matlamat yang kau gapaikan
bumi neraka pernah kau lalui
bagai mimpi ngeri bagimu
bangunlah kawanku..bangun…
sebagai jasad yang berdiri di bumi bertuah ini
bendunglah segala gejala sosial
menjadi yang hebat..walaupun tidak sehebat
mahadzir
agar jasadmu tergolong dalam yang dicucuri
rahmat….

SAHABAT

Sekadar renungan kita bersama
Suatu cerita penyakit jiwa
Bukan sakit kat wad gila
Zahir sihat, jiwa merana
Pandanglah teman renungkan bersama
Manusia dinilai dari iman dan amalnya..
Minta petunjuk moga tak dipersia
Selagi pintu taubat masih terbuka
Isikan dada dengan ilmu agama….
Takkan merana dan rasa sengsara…
Kerana pasti kembali padaNya….
Kejauhan remang rembulan,
dedaun mengusik jendela,
mengapa lena tiada menyapaku,
sedang malam bertandang sudah,
dan embun menyiram tanah.
haruman bunga segar mengharum,
di halaman kelawar berlegar,
mengapa bukan aku itu?
marilah malam,
temanilah sepiku,
saujana alamku terbentang
mengapa………..?
tiada yang sudi bertamu ,
halaman ku kosong terbiar,
dan haruskah aku bermusafir diri,
mencari dalam remang malam……….

bermulanya.

Assalammualaikum…hampir 3 tahun aku tak tulis dlm mana-mana blog..dalam 3 tahun ni pelbagai perkara telah aku lalui sama ada kenangan manis mahupun pahit..semuanya telah aku semat kan di dalam diri untuk terus kan berjuang bagi mengharungi hari-hari yang akan datang di mana yang baik aku jadikan sebagai kekuatan, yang buruk akan ku buang dan menjadikan ia sebagai iktibar supaya perkara-perkara ini tidak akan berlaku lagi terhadap diri aku dan sesiapa yang terlibat..amin..